SplickaScena

SplickaScena je kolektiv splitskih stand-up komičara kojeg čine Ante Travizi, Ivica Lazaneo, Ivo Musulin, Josip Škiljo, Tomislav Primorac i Vanja Dobrijević. Zajedno nastupaju od početka 2016. godine kad je zaživjela stand-up scena u gradu pod Marjanom na večerima otvorenog mikrofona u Ghetto Clubu koje su se redovno održavale nakon druge radionice Marine Orsag iz zagrebačkog Studija Smijeha. U početku su djelovali kao podružnica zagrebačkog comedy kluba pod nazivom Studio Smijeha Split, a dvije godine kasnije je došlo vrijeme za novi projekt – SplickuScenu! Ova šesteročlana ekipa zajedno je gradila scenu i širila publiku, a nakon Ghetta kreću s večerima koje su nazvali „Nove baze“, na kojima svakog mjeseca izvode novi materijal. Najprije sele u Zenta Club, a nakon toga u Split Circus (Monty Python) koji im je postao stalna baza sve dok klub zbog korona krize nije zauvijek zatvorio svoja vrata. Po završetku prisilne pauze nastavljaju s radom na ljetnoj terasi Ozon Bara (Mall of Split) gdje su se udomaćili i potom tijekom hladnijih mjeseci nastavili s nastupima u unutarnjem prostoru kluba. Osim u Ozon Baru, splitska publika njihove nastupe može redovito pratiti i u Back Baru Plana B.

Nastupaju diljem Hrvatske i regije te su iza njih stotine izvedbi. Svaki tjedan nastupaju u Splitu i nastupi su im u pravilu rasprodani, dok su svoju prvu samostalnu stand-up sezonu zatvorili dvama velikim rasprodanim nastupima u dvorani Lora i amfiteatru Doma mladih u Splitu na kojima ih je gledalo gotovo 900 ljudi. Redovito nastupaju i u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Dubrovniku, Zadru, Šibeniku te brojnim drugim gradovima i mjestima. Odlične reakcije i odaziv publike su dokaz da je ovaj kolektiv pravo osvježenje na sceni.

Mnogi su ih upoznali gledajući njihov prvi cjelovečernji comedy specijal „Stand-up po splicki“ na YouTube-u, no pravi dojam možete steći samo u živo. Dođite na neki od njihovih nastupa gdje će vam otkriti novu dimenziju splitskog humora koji je življi i žešći nego što možda slutite i pokazati zašto je SplickaScena hit u gradu pod Marjanom.

<a href="https://www.splickascena.com/">
</a>www.splickascena.com