O Škilji

Josip Škiljo je četrdesetogodišnji “mladić” te član posljednje generacije Titovih pionira. Tita se to baš i nije dojmilo, jer je bio mrtav.

Nakon završenog filozofskog fakulteta i uzalud stečene titule profesora hrvatskog i engleskog jezika, radi na raznim poslovima van struke. Život ga je očito gurao pred mikrofon, jer je najviše radnog iskustva u knjižicu upisao kao radijski voditelj.

U siječnju 2015. godine nakon stand-up radionice i pobjede na prvoj večeri otvorenog mikrofona održanoj u Splitu polako skuplja nastupe i iskustvo u zagrebačkom Studiju smijeha, a godinu dana kasnije postaje rezident komičar. Sada nakon stotina nastupa u Hrvatskoj i šire djeluje kao član komičarskog kolektiva SplickaScena, kojeg uz njega čine još četiri kolege komičara baziranih u gradu pod Marjanom.

Škilji je stand-up primarna djelatnost, bilo da je izvodi na materinjem ili engleskom jeziku, ali je također često angažiran kao MC i voditelj na raznim eventovima, konferencijama, promocijama i slično. Neke je svoje ideje pretočio je u fizičku formu kroz grafički dizajn. Svakako svestran i ne baš normalan tip. Ima iznimnu sposobnost preživljavanja, jer toliko je toga izvalio i ostao živ. Životni cilj mu nije ostvariti američki, već dalmatinski san – ne radit ništa! Doduše, svakim danom sve je dalje od tog cilja, ali se ne žali, jer živi svoj stand-up san i nada se da se neće probuditi.